Tuotteen profilointi- ja yksilöintitavat

Brodeeraus

Brodeeraus = ommeltu teksti tai kuvio
Käytetään yleensä lippiksissä ja hatuissa. Brodeeraus soveltuu myös pyyhkeisiin, laukkuihin, paitoihin ja takkeihin. Brodeerattava kuvio voi olla esimerkiksi seuran nimi, logo tai mikä tahansa selkeä graafinen kuvio.

Miksi sitä käytetään?
Brodeeraus kestää pitkäikäistä käyttöä ja useita pesukertoja ilman värien haalistumista. Brodeerauksessa käytetään yleisimmin 100-prosenttista viskoosia tai polyesteriä teknisten ominaisuuksiensa vuoksi.

Soveltuvuus
Brodeeraus voidaan tehdä suoraan vaatteeseen tai sitten irtomerkkiin, joka kiinnitetään vaatteeseen ompelemalla.

Digitaalinen siirtokuva

Miten se tehdään?
Tekstiilien siirtomerkkaus on menetelmä, jossa teksti, valokuva tai logo tulostetaan ja leikataan lämpösiirtokalvolle, joka siirretään tuotteeseen kovan paineen ja lämmön avulla eli prässätään.

Miksi sitä käytetään?
Siirtokuvalla saadaan tehtyä hienovaraisempia ja ohuempia linjoja kuin esimerkiksi brodeeraamalla. Siirtomerkkaus on erittäin nopea ja edullinen merkkaustapa.

Soveltuvuus
Siirtomerkkausta käytetään useimmiten työvaatteissa, pipoissa, t-paidoissa ja huppareissa.

Silkkipainettu siirtokuva

Miten se tehdään?
Silkkipaino on painomenetelmä, jossa värit painetaan kehykseen pingotetun seulakankaan läpi painettavan materiaalin pinnalle.

Miksi sitä käytetään?
Silkkipainatus sopii erityisesti suuriin tilauseriin. Silkkipainoa varten logosta valmistetaan erillinen filmi, joten aloituskustannukset tasaantuvat vasta, kun tilausmäärä on muutamia kymmeniä ja siitä ylöspäin. Kokonaishinta määräytyy värien ja tuotteiden lukumäärän mukaan.

Soveltuvuus
Silkkipainatus on joustava menetelmä, jota voidaan käyttää lähes kaikissa tekstiilituotteissa, esimerkiksi huppareissa ja t-paidoissa.

Brodeerattu merkki / applikointi

Miten se tehdään?
Brodeerattu merkki ommellaan tuotteeseen. Brodeeraus ommellaan ensin muotoon leikatulle kangaspalalle, joka ommellaan kiinni tuotteeseen. Merkki / merkit voivat sisältää mm. pelaajanumeron, -nimen tai joukkueen logon.

Miksi sitä käytetään?
Brodeerattuja merkkejä käytetään, kun halutaan erittäin kestävät, näkyvät ja laadukkaat yksilöinnit.

Soveltuvuus
Brodeerattu merkki soveltuu, mikäli merkin ompeleminen materiaalille on mahdollista.

Back to top